2014-06-10

Detta race blev ett återigen ett svårberäkneligt lättvindsrace.

Det hjälper inte stort ens om man har hela båten full av spinnakrar om man inte lyckas hitta vindstråken. Pontus lyckades hitta ett i en vid båge utanför St Rotholmen som höll spinnakern fylld bra länge, medan de som låg närmare ön hade det motigare.

På hitsidan Rotholmen lyckades Daniel märkligt nog hitta en alldeles egen väg med vind medan andra fick totalpunka. Efter en stund kom det en svag bris och de flesta kunde med svällande segel segla in under Långgarnsudd.
Screenshot from 2014-06-11 08:26:00
Så långt har Daniel högst poäng i ligan och det visar väl ändå att handikappsegling enligt SRS faktiskt fungerar.

Totalpoäng så långt:
Screenshot from 2014-06-11 08:54:05
Att räkna bort sämsta resultat är väl knappast meningsfullt efter fyra seglingar, utan det räcker att konstatera att Daniel har kopplat greppet på veteranen Pontus!

6 kommentarer till 2014-06-10

 1. Peter K skriver:

  Angående Södertörnspokalen så finns inte den med i SSF’s tävlingskalender, finns den ens i år? Samma med Gålökannan? Däremot går något som heter Vitsgarnsregattan i början av september på Hårsfjärden, vet inget om den – är den ny?
  Dvs, finns det ens något att ta över..?

 2. admin skriver:

  Jag vet, jag ska sätta upp dem. Men det är tämligen oklart om/hur det är med Södertörnspokalen. Jag ska försöka forska i det.

 3. Pontus skriver:

  Hittar inte höstens seglingar i kalendern. Vilka datum är inplanerade?

 4. Kul som vanligt och stort grattis till Daniel, kul att det är tajt – med en segling borträknad ligger ju Pontus, Daniel och vi alla på 25p … därefter ligger Anders, Robert och Staffan delat på 15p … och med totalt tre tävlingar som räknas bort i år öppnar ju det för en spännande höst där allt kan hända =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *